NAJA TRIPUDIANS

GRA HOM CH9 1x4 g

• Bolesti pri srdci a infarkt myokardu: pri koronárnej patológii sa indikuje liek Naja okamžite, akonáhle sa objavia charakteristické bolesti - bolesť pri srdci vyžarujúca do ľavého ramena a/alebo bolesť medzi lopatkami.

• V prípade veľkého strachu alebo reaktívnej depresie.

• Ochorenia srdcových chlopní.

• U vrodených kardiopatií a valvulopatií, či už operovaných alebo nie, dokonca i asymptomatických, predpisuje sa preventívne alebo k spomaleniu dekompenzácie.

• Pri získaných valvulopatiách, kde je bohatšia symptomatológia.

• Kardiálna astma starých ľudí.

CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY - POCITY: Bolesti v oblasti srdca, ktoré vystreľujú a vyžarujú do horných končatín a/alebo do krku so sprievodným pocitom ťažkého ramena. Pocit veľmi oslabeného srdca s nepravidelným tepom; pocit tupej bolesti alebo tepla medzi lopatkami, zlepšený polohou v ľahu na chrbte alebo opretím chrbta; pocit škrtenia (chorý dvíha ruku k hrdlu), dusenie; pocit podráždeného hrdla a laryngu.

MODALITY: Zhoršenie námahou, chôdzou; v ľahu na ľavej strane; hovorením (kašeľ, dušnosť); pri prebudení (pocit škrtenia); tesným oblečením pri krku. Zlepšenie polohou v ľahu na pravej strane (bolesť srdca, tlak v hrudníku); v ľahu na chrbte (bolesť chrbta); chôdzou na čerstvom vzduchu. Lateralita ľavá.

SPRIEVODNÉ ZNAKY: Ranné bolesti hlavy z prekrvenia s lokálnym pocitom tepla; túžba po alkoholických nápojoch, ktoré chorému priťažujú; bolesti v oblasti ľavého vaječníka s propagáciou k srdcu „akoby boli obidva orgány spolu spojené“. Vážne stavy sú sprevádzané strachom alebo hlbokou depresiou. Viac na adcc.sk

Výrobca: Laboratoires BOIRON

3,69 € s DPH

Ľutujeme, produkt je momentálne nedostupný

Podobné produkty